Tag kampen op mod fnat: 6 råd til at bekæmpe fnat i hjemmet

Healthcare and medical concept. Female scratching the itch on her hand, cause of itching from skin diseases, dry skin, allergy, chemical, allergic to detergent or dishwashing liquid and dermatitis, insect bites, burned, drug. Health problem.

Er dit barn kommet hjem med fnat og er du i tvivl om hvordan man bekæmper det? Fnat spreder sig hurtigt og det kan være svært at forebygge smitten, når først det er kommet ind i hjemmet. Her kommer der 6 gode råd til hvordan I bekæmper fnat.

Er fnat kommet hjem til jer?

Fnat er en mide, der graver gange under huden og giver kløe, men det er ikke farligt og kan behandles. Symptomerne er udslæt og knopper på huden, oftest kan det ses på fingrene og hænderne, men kan også findes ved knæhaser, albuer, navle, håndled og baller. Hos børn kan fnat også findes på fødder, omkring ansigtet, nakken og hovedbunden. Det smitter ved tæt hudkontakt i længere tid og via sengetøj, håndklæder og andre tekstiler. Har I fået fnat indenfor hjemmets fire vægge er det vigtigt, at I alle kommer i behandling for at undgå at blive smittet og forebygge at der kommer udbrud igen.

Sådan bekæmper du fnat i hjemmet

Når I får fnat ind i hjemmet er det vigtigt at få det bekæmpet hurtigst muligt. Her er der 6 gode råd til at bekæmpe fnat og undgå at det kommer i udbrud igen efter endt behandling.

  • Undgå for meget kontakt med andre, både i hjemmet og udenfor hjemmet.

  • Grundig behandling og hygiejne.

  • Støvsug møbler og rengør hjemmet med de rengøringsmidler du plejer.

  • Tekstiler som tøj, sengetøj og håndklæder vaskes på mindst 60 grader.

  • Tekstiler der ikke tåler 60 grader, overtøj, dyner, puder madras luftes grundigt og lægges væk i 7 dage ved stuetemperatur.

  • Orienterer skole og arbejde om at der er fnat i udbrud.

Udslæt og kløen kan mærkes op til 6 uger efter end behandling og hvis du er i tvivl om din behandling virker, skal du kontakte egen læge.