Derfor bør vi alle være opmærksomme på knogleskørhed

Knogleskørhed eller osteoporose er en diagnose, mange mennesker får stillet, når de når en vis alder. Det er nemlig ganske normalt, at jo ældre vi bliver, jo svagere bliver vores knogler på baggrund af en afkalkning af disse. Det er dog under alle omstændigheder en smertelig tilstand, når der opstår brud i knoglerne, og det er her vigtigt at søge den rette behandling for at komme disse smerter til livs. Der opstår typisk brud på knoglerne omkring hoften, lænden og håndleddet, hvilket kan føre til store smerter som følge af, at det er netop disse knogler, vi konstant har i bevægelse. Af denne årsag er det vigtigt at være opmærksom på symptomerne for osteoporose, for at man derved kan afhjælpe de smerter, der måtte komme som følge. 

Symptomer på osteoporose du bør være opmærksom på

Knogleskørhed er en tilstand, som mange mennesker ikke er klar over, at de har, indtil de oplever et smertefuldt knoglebrud. Bruddet kommer som følge af et nedsat niveau af knoglemasse og kan skabe store smerter for den enkelte. Der vil typisk ikke være gener op til bruddet, men oplever man et knoglebrud, der ikke kan tilskrives andres årsager, vil der være stor sandsynlighed for, at man lider af osteoporose. 

Knogleskørhed kan komme på baggrund af andre sygdomme eller kan opstå af sig selv. Kommer det som følge af andre sygdomme, vil disse typisk inkludere hormonsygedomme, svigt i nyrerne eller bindevævssygedomme. Opstår knogleskørheden af sig selv, er det som nævnt tidligere på baggrund af en høj alder. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at knogleskørhed rammer mange mennesker, når de når en vis alder, og det kan i denne forbindelse være væsentligt at indtænke daglig motion og tilskud af kalk som en del af ens hverdag for at forebygge smertelige brud på knoglerne. 

Kan man behandle knogleskørhed?

Man kan behandle osteoporose på flere forskellige måder dels for at forebygge mod fremtidige knoglebrud og dels for at lindre de nuværende smerter. I første omgang er det, som nævnt tidligere, essentielt, at en person med knogleskørhed regelmæssigt inkluderer D-vitamin og kalk som tilskud. Dertil vil det være fordelagtigt at være fysisk aktiv i det omfang, det er muligt, for at øge muskulaturen omkring knoglerne og derved forebygge fremtidige knoglebrud. Der kan dermed være behov for at lave nogle livsstilsændringer for nogen, der ikke i forvejen skulle dyrke motion eller dagligt tage et tilskud af D-vitamin. Det er dog under alle omstændigheder væsentligt at indføre disse ændringer for at lindre symptomerne på osteoporose.

Det er vigtigt at nævne, at man som person med knogleskørhed også kan opleve smerter i ryggen eller lænden eksempelvis på baggrund af en usund arbejdsstilling på lige fod med andre, der ikke lider af osteoporose. I alle tilfælde er det dog vigtigt at behandle sine symptomer på knogleskørhed, og her kan det være særligt gavnligt at tage kontakt til en osteopat og få et tilbud om en osteopatisk behandling. I øjeblikket finder du tilbud på osteopatiske behandlinger i hele landet, og du kan derfor med fordel tage kontakt til din lokale behandler allerede i dag.