Vinterferien venter

Det er blevet januar, og efter januar kommer februar, og i februar kommer… Hvis du ved det, ved du det. Vinterferien er højsæson for skientusiaster, og hvad enten du hører til den gruppe, der bruger det ord, eller dem, som finder humor i ordet skibums, så kan det være, at du skal ud eller op på pisterne i år. Her kommer lidt gode tips til dig, som allerede er på vej på ferie.

Pas på derude

Hvis det er første gang, og du endnu ikke ved, om det er et go eller no go for familien, er det en god idé at leje ski tøjet, støvlerne og skiene, så I ikke skal udvide huset, når I kommer hjem. Når man endnu ikke ved, om det er noget for én eller for børnene, skal man lige se det an, før skiene kommer med hjem. Endnu vigtigere end at passe på pengepungen er det at passe på liv og lemmer. Hvis nogle i familien har det med at komme til skade eller døjer med en gammel skade, findes der et Stort udvalg af skinner og bandager, som man kan købe eller leje inden afrejse. Dette er også en god måde at skabe tryghed på, så hverken forælder eller børn bliver alt for bange for pisterne.

Udforsk

Når det så er sagt, så er der en god grund til, at der er farveopdelinger og forskellige niveauer. Pas på med at være for modig, når I vælger pist, og opsøg gerne noget undervisning eller vejledning, hvis det er muligt. På denne måde, føler man sig trygt indført i det helt nye område. Man kan også bruge ski og skistave til at komme vidt omkring og beundre det smukke landskab, fremfor at drøne ned ad bakkerne. Dette skal ikke forstås som en tur i vildmarken, hvor man søger væk fra stierne og ender i en bjørnehule. Bare slap af.