Parterapi er godt for mange forhold

Føler du, at dit parforhold er gået helt i stå? Taler du og din partner hele tiden forbi hinanden? Så kan parterapi være en fordel, da det kan være med til, at du og din partner kommer videre i livet sammen på en god måde. Du kan komme til parterapi hos eksempelvis en psykolog i København.

Par i alle aldre kan have behov for parterapi

Alle par kan på et eller andet tidspunkt i livet have behov for parterapi. Det kan være både unge og ældre mennesker, der har levet sammen i kortere eller længere tid. Det kan være forbundet med en del utryghed at finde ud af, at ens parforhold har brug for en hjælpende hånd. At gøre noget ved det kan være nærmest angstprovokerende. For hvad vil det gøre ved jer som par?

Hvordan er det at gå til parterapi?

Mange mennesker er usikre på, hvordan det foregår, når man er til parterapi. Psykologen sørger naturligvis for, at det føles trygt og godt, så både du og din partner får lyst til at åbne op for problemerne i jeres forhold. Det er yderst vigtigt, at det er jer begge, der føler jer trygge, hvis I skal have det fulde udbytte.

Efter jeres første samtale lægger psykologen en plan for jer. Denne plan kan gå ud på, at I skal blive bedre til eksempelvis:

  • At kommunikere indbyrdes
  • At undgå at småting vokser sig store
  • At styre uden om bebrejdelser og verbale kampe
  • At styrke evnen til samarbejde og konflikthåndtering
  • At se hinandens behov og handle i overensstemmelse med dem