Gode råd til at vælge den rette størrelse hund til din familie

Har du og din familie besluttet jer for at byde en hund velkommen ind i jeres liv? Så er det bare med at komme i gang med at vælge en hund, der passer bedst muligt ind i jeres familie. 

I bør finde ud af, hvor stor en race I ønsker, og om dens egenskaber komplementerer jeres livsstil. Når I har valgt, hvilken størrelse hunden skal have, skal I sørge for at købe hundefoder i en god kvalitet. Derudover skal foderet passe til hundens størrelse og aktivitetsniveau. 

Er en lille hund noget for jer?

En lille hund er en fordel, hvis I bor i en lejlighed, da den ikke kræver så meget plads. Små hunderacer er i den gruppe af hunde, der bliver kaldt for selskabshunde. De er typisk meget sociale og elsker at hygge med deres mennesker. De små hunderacer er desuden nemme at have med rundt.

En mellemstor hund er også en mulighed

De mellemstore hunderacer er ofte mere aktive, hvorfor de passer perfekt ind i en familie med en aktiv livsstil. Mange af de mellemstore hunde er yderst gode familiehunde, som I kan lave en masse sammen med. 

De forskellige hunderacer i mellemstørrelsen er eksempelvis glade for at gå på jagt eller til agility. De kan ligefrem kræve ekstra lange gåture for at få brugt deres krudt.

Hvad med en stor hunderace?

En stor hund kræver plads og en del motion for at have det godt. Derfor er hus og have mere eller mindre et krav. Mange af de store hunderacer er gode familiehunde og nemme at træne. Men det er ikke dem alle, der er oplagte vagthunde, hvis det er et ønske.