Er du pårørende til en kvartalsdranker?

Hvis du er pårørende til en kvartalsdranker, er det en stor sandsynlighed for, at du kender til følelsen af frygt og usikkerhed. For du ved ikke, hvornår den næste drukperiode starter, og du ved ikke, hvad du skal gøre ved det.

Mange kvartalsdrankere er yderst velfungerende i de ædru perioder. Derfor kan det som pårørende være svært at overbevise vedkommende om, at han eller hun har brug for professionel hjælp. Så hvad kan du så gøre?

Kontakt en professionel rådgiver og få hjælp

Har du brug for hjælp til, hvordan du motiverer vedkommende til at opsøge hjælp, kan du vælge at kontakte en professionel rådgiver hos et behandlingscenter. I mange tilfælde tilbydes denne rådgivning helt gratis, så det er en fordel at søge rundt på nettet for at få styr på dine muligheder.

Kontakter du en rådgiver, kan du få råd og vejledning til, hvordan du bedst muligt håndterer situationen. Det kan være en stor hjælp, hvis du føler dig magtesløs og ikke aner, hvad du skal stille op længere.

Derfor er det vigtigt, at du opsøger hjælp

Der er flere grunde til, hvorfor det er vigtigt, at du som pårørende opsøger hjælp. Ikke nok med at det er en fordel for den pågældende person at komme ud af sit misbrug, er det også bedst for dig.

Du bliver højst sandsynligt stærkt påvirket af din situation, og som pårørende er du ligeledes i risiko for selv at begynde at drikke eller misbruge alkohol. Derudover kan du være i risiko for at udvikle angst, få økonomiske problemer eller noget helt andet.