Inventar, som du burde overveje til dit storkøkken

Definitionen på et storkøkken ligger nærmest i ordet, hvortil disse ofte befinder sig indenfor catering- og restaurationsbranchen. Kogekunsten og udstyret dertil udvikler sig konstant, så man kan hele tiden finde nyt og spændende inventar, der kan gøre oplevelsen i dit storkøkken endnu mere fascinerende.

Dehydrator? Hvad er det?

En dehydrator er en maskine, der har til formål at dehydrere diverse fødevarer. Denne er særligt ideel til dehydrering af frugt og krydderier, hvor det kan være med til at fremhæve en række smage eller gøre fødevarerne klar til en given ret. En dehydrator kan derfor i mange tilfælde være en spændende tilføjelse til et storkøkken, der måske trænger til lidt ekstra lir og karakteristika. Lidt tørret frugt på toppen af en given dessert er nemlig ikke noget man ser hver dag.

Grøntsnitter

Ender personalet i dit storkøkken af og til i tidspressede situationer, hvor der ikke lige er tid til at snitte løgene lige så fint, som man havde ønsket? Så kan en grøntsnitter være svaret på dine bønner. Denne er nemlig yderst ideel til at snitte større mængde af grøntsager på væsentligt mindre tid. Ved brug af denne snitte vælger man selv kniven, og dermed størrelsen på de snittede grøntsager, hvorved man ikke behøver at bekymre sig om dette selv.

Automatiske maskiner

Der findes generelt en lang række af automatiske maskiner, der kan være med til at gøre hverdagen i et storkøkken nemmere og mere effektivt. Står man i et køkken, der ofte serverer varme aftensmåltider, kan det eksempelvis være en fordel at investere i en automatisk bøfformer. Er køkkenet derimod mere fokuseret på morgen- og frokostmåltiderne, kan en automatisk pålægsmaskine måske være med til at gøre spare tid i køkkenet. Mulighederne for automatiserede maskiner er næsten uendelige, hvortil det virkelig er blevet nemt at effektivisere diverse processer, når det kommer til madlavning i større skala.