Den perfekte vin til enhver anledning

At finde den perfekte vin kan være en sand jungle. I supermarkederne er de mange forskellige vine ofte linet op, på hvad der syner som en uendelig hylde af flasker. Det kan være svært og uoverskueligt at udvælge den rigtige vin, for hvilke vine passer til hvad? Hvis du vil give dig i kast med noget nyt, kan en god rettesnor være at søge mod en rioja vin. Mange af os er utålmodigt anlagte, hvoraf det er sjældent, at vi stopper op, læser bagpå og giver os i kast med en ny slags vin. Er du en af dem, som er kørt fast i den samme vin, bør du give en rioja vin en chance.

Et gammelt og traditionelt vindistrikt

Rioja er et spansk vindistrikt, hvor der er blevet produceret vine i mange år. De fleste er kendte med franske og italienske vine, selvom Rioja er en meget stor vinregion i Spanien. Vil du derfor give dig i kast med noget nyt og lækkert, bør du give vine fra Rioja en chance. Disse er karakteriseret ved en let krydret og støvet smag, men kommer i mange varianter. Der er altså en rioja vin, som vil passe til et hvilket som helst måltid, eller aftensnack, som du skal servere.

De forskellige druer i distriktet

Rioja vin laves især på tre slags druer; Tempranillo, Viura og Grenache. Førstnævnte er en rødvin lavet på røde druer. Denne rioja vin egner sig især godt til en god middag, da den har en meget blød smag. Den anden rioja vin har en mere mild og syrlig smag, og er en grøn drue. Denne type vin egner sig især godt til lettere anretninger som tapas eller snacks. Sidstnævnte er også en rød drue, men vinen er lysere i farven. Denne er karakteriseret ved at have en højere alkoholprocent, og giver derfor en mere kraftig vin.