Guide til en sund livsstil

Har du i en længere periode følt dig dvask eller ukomfortabel i din krop? Om så det kommer til udtryk ved nedsat energiniveau eller utilfredshed med, hvordan din krop ser ud eller har det, så kan det være en god idé at genoverveje sin livsstil. Læs med her, hvis du har brug for tips.

Husk den daglige motion

Det er vigtigt for vores krops sundhed og velvære, at vi får rørt os i dagligdagen. Vores krop er bygget til at blive brugt, og det kan derfor desværre forsage ledsmerter, muskelsmerter og andre sundhedsmæssige problemer, hvis vores krop bliver for stillesiddende eller passiv. Daglig motion er derfor altafgørende for din sundhed. Medmindre du stræber dig efter vægttab eller store sportslige resultater, behøver det ikke være mere end 15 minutter. Ønsker du ikke at tilmelde dig et fitnesscenter, kan du sagtens anskaffe dig et par redskaber til hjemmet. Hvis du har en travl hverdag, kunne du evt. anskaffe dig en romaskine. Faktisk sætter romaskiner hele kroppen i gang og er både god til at opbygge styrke og kondition ved kun 10-15 minutters træning dagligt. Den ideelle løsning for dig, der har en travl hverdag, men gerne vil opleve resultater.

Spis dig sund og glad

Vores kost har meget at sige, når det kommer til vores velvære. Her er der tre forskellige ting, du som udgangspunkt kan have fokus på, når du skræddersyer en sundere livsstil.

  1. Spis varieret og sundt. Kroppen har brug for en bred vifte af næring, så sørg for at få de rette mængder af protein, kulhydrater, fibre og sunde fedtstoffer. Undgå at købe for meget uforarbejdet mad, så din krop kun modtager mad, den effektivt kan nedbryde og bruge.

  2. Undersøg intolerancer, så din krop ikke er på overarbejde med fordøjelsen.

  3. Brug kosttilskud til at tilføje vitaminer og mineraler til din kost.