Overvejer du et bankskift? Her er tre råd, du måske kan bruge

Med et bankskift følger der ofte en del overvejelser og betænkeligheder, og derfor kan det virke uoverskueligt, hvis du ellers ikke er bekendt med bankverden, deres systemer og de aftaler, du er del af. Skal du til at flytte bank, så overvej disse ting:

Skab et overblik

Skal du til at lave et Bank Skift? Det kan være svært at holde styr på, men især hvis du har kig på mange forskellige banker, så kan det hele let rode sig sammen, og du glemmer måske hurtigt, hvad du læste, og på hvilken side, det var. Så hvis du kigger efter det bedste sted at opbevare dine penge, så skab dig et godt overblik over de muligheder, du har. Der er mange banker og meget forskellig rådgivning, så det er godt have en ide om, hvad du faktisk har at gøre med. Så er det også lettere at kunne tage stilling, når du ved, hvad du selv leder efter, og hvilke forventninger, du har.

Lav en prisoversigt

I tråd med overblikket, så vil det blive meget lettere at overskue, hvis du laver en oversigt over, hvad du kommer til at betale hos de forskellige banker. Der kan være en del forskel på forskellige ting, og uden det rette overblik, risikerer du at komme til at fortryde dit valg. En god ting, altid at tjekke, er bankens ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent. Det vil have en stor betydning for, hvor meget du vil skulle betale tilbage efter et eventuelt lån

Vær forhandler

Bankerne vil gerne have kunder, og derfor kan det nogle gange svare sig at prøve at forhandle om de forskellige ting. Afhængigt af årsagen for ønsket om et bankskift, kan du også prøve at forhandle med din egen bank, inden du skifter. Stil spørgsmål og stil krav til servicen.