Få pulsen op på en fitnesshøjskole

Det er aldrig for tidligt at lære dig selv at spise sundt og have en aktiv livsstil. Selvom effekten på din krop af en skodkost og en fritid som sofakartoffel først viser sig midt i voksenlivet, kan meget faktisk forebygges inden for problemer med fysisk og psykisk helbred, hvis du allerede nu får kendskab til, hvordan kroppen holdes i form og får den rette næring. Og den indsigt får du så på visse højskoler.

Lær at leve sundt

Fx kunne det være en fitness højskole, du skulle tage til, hvor du kan tage et linjefag inden for fitness og ernæring. Ikke blot får du teori ind under huden, så du efter skoleopholdet ved, hvad du skal gøre for at leve sundere. For på en højskole bliver du også mødt med rammer, hvor der er en forventning til, at du tager dine fag seriøst og arbejder på at få en sund krop. Og så er der også et socialt aspekt.

Få et bredt netværk på en fitness højskole

For på en fitnesshøjskole lærer du andre at kende, der også vil leve et sundere liv. Så du er ikke alene om at lære at tage vare på egen krop eller om at lave til tider intens træning. Sparringspartnere får du nok af på en højskole med idrætsfag eller -fokus. Nogle af de folk, du møder på skolen, holder du måske endda kontakt til i årene efter. Så på en højskole kan du faktisk få et meget bredt netværk.

Et afbræk fra de vante rammer

Higer du efter at lære om, hvordan du tager vare på din krop, så du ikke er hjælpeløs som 70-årig? Så skal du tænke på at kombinere sund kost med rigelig motion allerede nu, og indsigten til at gøre det rigtigt får du på et højskoleophold. Samtidig får du et langt afbræk fra alle dine vante rammer.